Tuesday, July 12, 2005

Latihan berenang dengan baju biasa...

Seminggu ni boleh dikatakan hujan setiap pagi... hari ini pun hujan juga. Haziq kena bawa banyak barang pula hari ini... baju sukan, set pool, bento dan payung serta pakai pula baju hujan... sibuk dia. Hari ini 1 nensei dan 2 nensei ada latihan bagaimana kalau terpaksa berenang dengan pakaian biasa... 5 dan 6 jikanme, kelas pool pula. Balik jam 3.00 mengeluh susah berenang pakai baju biasa, tapi Haziq boleh juga berenang, balik hari ini pun kena jalan lambat katanya sebab bawa barang berat, pakaian basah, bawa baju sukan basah, towel, sandal dll. Masa pool pun dia kata dia ganbatte belajar berenang, ingat sure letih, tapi terus sahaja buat おけこしょ, さんす dan paling menyeronokkan ほんよむ。 Semalam dia baca 10 cerita dengan 48 kali ulang. Dia beritahu, おがさわら せんせい kata, Haziq dan じゅんぺい sedang ganbatte baca buku... itulah memberi dia semangat sebab sensei announced kat kelas.

Siap shukudai, Ikram bawa dia pergi LAWSON beli ムシキンッグ かど。 Sekarang ketagih main かど pula dengan kawan-kawan, sekeping 100 yen, lepas tu lawan kat mechine tu.. menang bukan main suka, tapi menang kalah bukan ada hadiah... main suka-suka aje. Masa pergi dan balik sekolah itulah sahaja cerita mereka, ムシキンッグ かど.

Athirah pun ada pool juga hari ini, 2 jikanme, balik sampai tertidur depan terebi. Latihan untuk berenang dengan pakaian biasa dia pula pada 7/17 ni.. basah kuyuplah masing-masing nanti...

Bermula hari ini hingga kin youbi, Ikram balik awal sebab ada こべつこんだん kat sekolah. よてい kami Sui youbi jam 4.00 petang. Apalah yang sensei tu nak cakap.

Petang keluar pula ke まるはち (たまごのひ)

8 comments:

yanAzhad said...

Kekadang kesian tgk bebudak sekolah jepun ni kena bawa banyak brg...dah la beg sekolah kecik je... Tapi semangat derg tinggi betul... tabik..tabik..

siTi khaDijah said...

Sensei sekolah Jepun memang terlatih menarik minat kesekolah dan belajar, sebab tu budak tak kisah bawa banyak beg pun... semua barang ada beg (e.g. bento, hashi, sansu, pianika, fukuru dll... yukata dah dapat ke?? Azhad wa do? genki ku natta ne???

lynn said...

mula2 dulu tak fhm kenapa la budak jepun/org jepun (terutama perempuan tua ) suka sgt bawa byk2 beg.. yg kecik besar.. pelik. bila dah campur kelompok dorg baru ler faham.

yanAzhad said...

yukata on the way..hehe.. Azhad ok.. mainichi genki desu.. :)

MdaliffikraM said...

so desu ka.. yukatta ne....

Anonymous said...

What a great site »

Anonymous said...

This is very interesting site... » »

Anonymous said...

best regards, nice info » » »