Wednesday, August 31, 2005

六甲山ゆきまつり - Rokko san Country House...

Fuhh.. dari pagi bantu ayah direct tanpa breakfast sampai jam 1.45tengahari. Ikram ada class Kato sensei sampai jam 12.00. Athirah dan Haziq tengok TV dan buat shukudai.. kesian dia, breakfast buat sendiri... Ayah kena siapkan 3 salinan thesisnya untuk dibawa ke meeting hari ini...silap kecil-kecil ni kadangkala melambatkan... mujur siap dalam waktunya, sensei dah cari dia..

Ummi pula kesian tengok anak-anak dah boring duduk rumah, buat plan mengejut, pergi yuki matsuri kat Rokko Country House... snow buatan. Sambil main kami boleh cari takara.. Ikram jumpa okashi.. gembira mereka... musim panas ada yuki.. macam kat Mine Wonderlandlah... Ayah banyak urusan, jadi ummi bawa anak-anak naik bas dan cable car... okay juga kerana bas sedia menunggu di eki cable car.... Tiket cable car pun disekalikan dengan tambang bas... mudah ajelah. Hari ini seorang dewasa dibenarkan membawa 2 orang anak percuma, jadi ummi dan Ikram sahaja yang kena tambang... jimat yen.

Hari ini berakhirlah percutian selama 42 hari natsu yasumi mereka... esok dah mula kesekolah.... huwa, tak lama lagi kena balik... banyak tempat lagi nak pergi....

Cuti habis, mujur shukudai siap, cuma Haziq belum selesai salin semula ulasan buku yang dia dah tulis, ummi suruh dia salin semula sebab kertas tu dah lunyai. Ummi kata, kata aje kat sensei, wasureta. Kin youbi bawa. Kesian dia dah tertidur duduk tadi...

Kerana dah penat hari ini, lepas Maghrib kami dinner di sushi row..

Cerita pasal merdeka, ummi cakap juga kat Haziq hari ini Malaysia merdeka.. merdeka tu apa? dia tanya balik.. kesian dia tak pernah sambut merdeka macam kat Malaysia... Ikram dan Athirah sibuk menerangkan apa erti merdeka kat Haziq... Haziq nampak blur aje, harap-harap dia faham.

Untuk bonda dan Kak Sham, selamat bercuti di North Carolina... enjoylah autum kat sana, habiskan sebulan dengan berjalan, shopping dan berehat.... Bestlah adik, bonda datang, mesti bonda masak macam-macam... jangan naik 10kg sudah... abunai yo.

5 comments:

lynn said...

tahniah buat en. zari! dan semoga berjaya selesaikan semuanya dgn tenang. dah nak balik erk.. x de la kawan nak jalan2.. sempat tak nak g camping nanti ? dah masuk autumn ok kot, x panas sgt..

kak, td amir ada cakap.. smlm dia ada ternampak akak naik basikal masa lalu kat area saizeriya, .. kelakar je la dia tu.. entah betul entah tidak..

Kak Siti said...

Terima kasih Lynn... jalan tu tak tahu lagi.

Bukan akak tu.. akak tak pernah sampai sana, tak larat kot. Akak naik basikal dekat-dekat aje... Kawasan tu ramai orang Indonesia.

lynn said...

hehe.. betul kak, sbb tadi lalu lagi kat simpang tu baru amir tunjuk kat mana dia ternampak, pastu bila tanya along nampak ke muka mama abg haziq ? dia geleng... hmmm... ada2 je la.. dia tu..

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Lesbian fingerprint Mattresses free shipping Webcam feet gate openerrollingslidingautomaticelectricgarage erotic bedtime stories for adults Xanax take Jeep wrangler manual shifter 1873 cadillac coupe deville car price The infamous double dildo average milfs woman milf finger wet video clip leva pak levaquin information Maryland national internet access Malpractice greenville

Anonymous said...

Best regards from NY! »