Saturday, September 03, 2005

Tetamu ayah...


Lepas Suboh ummi terus masak. Menu hari ini, Nasi Dagang dan kuah ayam, Roti jala cicah kari ayam dan kentang, Laksa Penang, kuih lompang dan keropok. Alhamdulillah jam 5.30 petang semua ready walaupun ummi terpaksa masak seorang sebab ayah dan Ikram ada urusan penting, lepas tu ummi ke kelas ikebana 2 jam.

Jemputan kami jam 6.00 petang. Pak Jankong Handoyo Muliyo dan Pak Yon Arsal datang awal sedikit dari Prof. Seiichi Fukui. Sensei tu bawakan kami meron. Baik juga sensei tu. Best betul, ketiga-tiga belum pernah makan menu ummi tu.. semua hajimete. Berpeluh-peluh sensei tu makan. Indonesia okay ajelah dah biasa dengan pedas chili. Semua ryori tu tak adalah pedas sangat, memang ummi kurangkan cilinya からい くない. Sensei tu paling suka Laksa Penang, walaupun dah makan nasi dagang sebelumnya tapi dia masih bertambah juga makan laksa. Jam 8.15 malam acara pun selesai, ayah kemas semua. ummi? pengsan.